MediYoga (Medicinsk yoga)

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet
m fl. Dessa studier har gjorts i samarbete med IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).
MediYogan (medicinsk yoga) har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm.
MediYoga bygger på kundaliniyogan och är uppbyggd av enkla men väldigt effektiva rörelser kombinerade med andnings- och meditationsövningar. MediYogan hjälper dig att lösa upp spänningar i kroppen och öka din rörlighet. Andningen blir djup och lugn och syresättningen i kroppen förbättras. Ditt sinne stillas och du blir mer fokuserad i nuet.
MediYoga brukar kallas den perfekta vardagsyogan som kan utföras av alla! Läs mer till höger om våra olika MediYoga kurser.
MediYoga rekommenderas ofta inom vården, och du som har FAR (Yoga på recept) är varmt välkommen till oss då vår MediYoga lärare Anna Elinder är certifierad FAR ledare.