MediYoga Grundkurs

- öka ditt välmående fysiskt & mentalt

Grundkurs

Kroppen är ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa oss att stärka vår egen kraft för att må och leva väl. MediYogan är en perfekt vardagsyoga för dig som på ett enkelt sätt vill öka ditt välmående fysiskt och mentalt.
Under kursens gång får du dokumentation med yogapass, andningsövningar och meditationer så att du kan fortsätta att yoga hemma om du vill. Studier visar att även små doser daglig träning ger stora hälsovinster. Det är i vardagen, var dag som vi kan skapa små förändringar som på sikt har positiva effekter på vår hälsa. Låt yogan bli en naturlig del i din vardag, något du gör varje dag lika naturligt som att du borstar tänderna. Och du kommer att känna skillnad – kroppen jublar, ditt sinne ler och din andning känns oändlig!
MediYogan, som utgår från den klassiska Kundaliniyogan, är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syftar till ökad smidighet och energimässig balans. Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Yogaövningarna kan till och med utföras sittande på stol. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.

Så påverkar yogan kroppen

Denna hälsofrämjande form av yoga kan är ett fint verktyg för att förebygga ohälsa och dränering av energi. Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan. Dessutom får vi en skön stund i lugn och ro där vi kan stänga av allt runt omkring oss, gå in i oss själva och hämta ny energi.

Forskning

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m fl. Dessa studier har gjorts i samarbete med IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).
MediYogan (medicinsk yoga) har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm.
Nästa kursstart 2022: Tis 1/2 kl 17:30-18:30
Pris:
 1 400 kr (inkl pdf-filer på yogapassen och meditationerna). Kursen erbjuds även online. 
Kursledare: Anna
Boka gärna via boka knappen här ovan.
För frågor kontakta Anna på anna@yogini.nu