MediYoga Fortsättningskurs

- öka ditt välmående fysiskt & mentalt

Fortsättningskurs

För dig som redan har gått grundkursen och vill fördjupa dig i MediYogan finns en fortsättningskurs. Vi går lite djupare in på hur du ur ett yogiskt perspektiv kan balansera hela ditt chakrasystem samt på ett fysiskt plan lär dig att stretcha och slappna av Iliopsoas och andra djupt liggande muskelgrupper. Passen i kursen arbetar fysiskt, mentalt, emotionellt och energimässigt samtidigt.

Så påverkar yogan kroppen

Denna hälsofrämjande form av yoga kan är ett fint verktyg för att förebygga ohälsa och dränering av energi. Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan. Dessutom får vi en skön stund i lugn och ro där vi kan stänga av allt runt omkring oss, gå in i oss själva och hämta ny energi.

Forskning

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m fl. Dessa studier har gjorts i samarbete med IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).
MediYogan (medicinsk yoga) har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm.
Nästa Kursstart 2022:
Tisdag 1/2 kl 19:00-20:00
Pris: 1 400 kr (inkl pdf-filer på yogapassen och meditationerna). Kursen erbjuds även online. Uppmärksamma vid bokning att du bokar antingen studio eller online plats.
Kursledare: Anna
Boka gärna via boka knappen här ovan.
För frågor kontakta Anna på anna@yogini.nu