MediYoga för minskad stress

- i din vardag!

MediYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du lära dig mer om binjurarnas roll vid stress (som producerar våra stresshormoner) och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.
 Du behöver inte ha någon yogaerfarenhet för att gå denna kurs men det går lika bra att delta om du är en van yogi.

Stress och binjurar

Stress är egentligen en helt naturlig funktion som hjälper oss i svåra situationer då vi snabbt måste reagera och agera. Problemet är att vi i dagens samhälle ofta befinner oss på en allt för hög stressnivå och dessutom under längre perioder. Vi har svårt att ge oss själva tid för vila och återhämtning. Återhämtning är oerhört viktigt för att alla livsviktiga processer som hela tiden pågår i vår kropp ska kunna fungera optimalt.
Vid långvarig stress kan våra binjurar t o m bli utmattade vilket man i dagens sjukvård ofta inte känner igen. Idag tror man att upp till 80 % av befolkningen i det västerländska samhället lider av någon grad av trötta binjurar och fler och fler kvinnor och män lider av hormonobalanser av olika slag. Passen i denna kurs är utarbetade för att stärka binjurarna och skapa hormonell balans.

Forskning

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform (MediYoga) i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m fl. Dessa studier har gjorts i samarbete med MediYoga Institutet.
Kursstart 2022:
Tis 1/2  kl 11:30-12:30 6 ggr
Pris: 1 400 kr (inkl pdf-filer på yogapassen och meditationerna)
Kursen erbjuds antingen på studion eller online. Välj hur du vill delta vid bokning.
Möjlighet till dropin! Har du önskan att delta på enstaka kurstillfällen? Fåtal platser är möjliga att boka, och du finner dessa bland våra öppna yogaklasser (grön Boka tid knapp). 
Dropin pris: 250 kr eller klippkort. Ingår för dig med månadskort. 

Kursledare: Anna
Boka  plats på hela kursen via boka knappen här ovan.
För frågor kontakta Anna på anna@yogini.nu